Χρήσιμες συμβουλές

Το κατάστημα μας περιέχει προϊόντα μόνο από 100% βαμβάκι. Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα microfiber.

microfiber = 100% polyester

Τι πρέπει να ξέρω πριν παραγγείλω σεντόνια;

1. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος: Τα σεντόνια ράβονται σύμφωνα με το μέγεθος του στρώματος. Έτσι, για μονό κρεβάτι το ελάχιστο φάρδος των σεντονιών είναι 1,55 μ., για διπλό τα 2,00 μ. ενώ για υπέρδιπλο τα 2,30 μέτρα. Πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν καταργήσει τη διπλή διάσταση και βγάζουν τα σεντόνια τους υπέρδιπλα, με φάρδος γύρω στο 2,40 μ. Εάν οι διαστάσεις σεντονιών που βρίσκονται στο e-shop μας δεν είναι χρηστικές για εσάς, καλέστε μας καθώς η εμπειρία μας στην παραγωγή λευκών ειδών, μας δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε λύσεις για διαστάσεις σεντονιών πέρα από τις καθιερωμένες του εμπορίου.

2. Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα. Συνδυάστε τα σεντόνια με το πάπλωμα, τις κουρτίνες και τα χαλιά που ενδεχομένως έχετε στην κρεβατοκάμαρα σας. Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε καλά το χρώμα του προϊόντος που σας ενδιαφέρει ,καλέστε μας και θα σας βοηθήσουμε στην τελική επιλογή σας.

3. Επιλέξτε την κατάλληλη ποιότητα υφάσματος: Τα περισσότερα σεντόνια είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι. Το βαμβάκι ως φυσικό υλικό είναι μια αξιόπιστη επιλογή, ωστόσο ο τρόπος επεξεργασίας του πριν αυτό γίνει νήμα δίνει διαφορετικές ποιότητες όπως το βαμβακοσατέν ή το πεννιέ.
Τα βαμβακοσατέν (cotton-satin) σεντόνια θεωρούνται τα κορυφαία σε ποιότητα σεντόνια, με μοναδική απαλότητα αλλά και μια ιδιαίτερη γυαλάδα στο χρωματισμό τους. Τα σεντόνια πεννιέ είναι μαλακά και ανθεκτικά. Τέλος, υπάρχουν τα απλά βαμβακερά σεντόνια, τα οποία αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας ως 100% βαμβακερά (cotton). Το βαμβάκι δεν είναι το μοναδικό υλικό για την παραγωγή σεντονιών καθώς υπάρχουν και τα σεντόνια από μικροΐνες (microfiber) τα οποία κατασκευάζονται από συνθετικό υλικό, φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα. Σημαντικό πλεονέκτημα των σεντονιών microfiber είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζονται σιδέρωμα.

4. Τι είναι ο δείκτης TC: Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει σε ορισμένα σεντόνια μας να αναφέρεται ο δείκτης TC (thread count). Ο δείκτης αυτός αφορά τον αριθμό των ινών ανά τετραγωνική ίντσα υφάσματος. Συχνά ο TC χρησιμοποιείται ως δείκτης μέτρησης της ποιότητας του υφάσματος. Έτσι , υφάσματα με δείκτη γύρω στο 150 θεωρούνται απλά ικανοποιητικής ποιότητας ενώ υφάσματα με δείκτη 180 έως 200 είναι καλύτερης ποιότητας και ονομάζονται περκάλι. Ωστόσο από την πλευρά σας ,οφείλεται να δείχνετε προσοχή σε υφάσματα με πολύ μεγάλο δείκτη TC καθώς πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικά κριτήρια για την μέτρηση του TC (όπως π.χ. τετραγωνικά εκατοστά αντί για τετραγωνικές ίντσες).

Μερικές συμβουλές ακόμα:

• Προτείνουμε να πλένετε τις πετσέτες πριν τη χρήση τους.
• Να ακολουθείται πάντα τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στο ταμπελάκι τους
• Εάν έχει φύγει ένας κόμπος από την πετσέτα μην τον τραβήξετε, απλά κόψτε τον με ένα ψαλίδι. Έτσι δεν θα προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά στην πετσέτα και θα αποτρέψετε μελλοντικό ξήλωμά της σε αυτό το σημείο
• Προτείνουμε απορρυπαντικό ειδικό για έγχρωμα υφάσματα ούτως ώστε να αποφευχθεί το ξεθώριασμα της πετσέτας μετά από πολλές πλύσεις
• Η σκληρή υφή και το υπόλευκο χρώμα είναι σημάδια βλάβης από χλωρίνη. Καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση χλωρίνης κατά την πλύση των πετσετών σας
• Η πλύση με πολύ ζεστό νερό συρρικνώνει τις ίνες της πετσέτας
• Η χρήση μαλακτικού μειώνει με το χρόνο την απορροφητικότητα της πετσέτας.

Η ενότητα θα εμπλουτίζεται τακτικά με οδηγίες και συμβουλές από την έμπειρη ομάδα του spitishop προς διευκόλυνση στις αγορές σας.